MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASASIDA KATTA GURUH TARBIYALANUVCHILARINING IJODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha taʼlim muassasasida katta guruh tarbiyalanuvchilarining ijodiy faoliyatini rivojlantirishning pedagogik-psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijodiy tafakkur, divergent fikrlash, emotsional barqarorlik va motivatsion omillarning o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi. Rivojlantiruvchi muhit, integrativ yondashuv hamda pedagogning fasilitatorlik roli ijodiy salohiyatni shakllantirishning muhim shartlari sifatida asoslanadi. Natijalar maktabgacha taʼlim jarayonida tizimli va ilmiy asoslangan metodlarni qo‘llash ijodiy kompetensiyaning barqaror rivojlanishini taʼminlashini ko‘rsatadi.
Keywords: Ijodiy faoliyat, pedagogik asoslar, psixologik omillar, rivojlantiruvchi muhit, katta guruh, maktabgacha ta’lim, kreativ tafakkur.