HUQUQBUZARLIKLARNING BARVAQT PROFILAKTIKASI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Mamlakatimizda jinoyatchilik va huquqbuzarliklarning oldini olish borasida tizimli islohotlar amalga oshirilib, O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoevning PQ-1-son qarorida ta’kidlanganidek, mahallalarda xavfsiz muhitni yaratish choralarini koʻrish, fuqarolarning huquqbuzarliklar toʻgʻrisidagi ogʻzaki murojaatlarini soha va hududidan qatʼi nazar, ichki ishlar organlari xodimlarining xizmat planshetlari orqali real vaqt rejimida yagona tartibda qabul qilish hamda tegishliligi boʻyicha tezkorlik bilan munosabat bildirish amaliyotini yoʻlga qoʻyish dolzarb vazifa sanaladi.