FAVQULODDA VAZIYATLARNING OLDINI OLISHDA KOMPLEKS BOSHQARUV TIZIMLARINING AHAMIYATI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada favqulodda vaziyatlarning oldini olishda kompleks boshqaruv tizimlarining ahamiyati ilmiy va normativ-huquqiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv mexanizmlari, raqamli monitoring, prognozlash tizimlari va resurslarni samarali boshqarish masalalari keng yoritilgan va favqulodda vaziyatlarni boshqarishda kompleks yondashuvning ustuvorligi asoslab berilgan.
Keywords: favqulodda vaziyat, kompleks boshqaruv tizimi, tasnif, monitoring, prognozlash, texnogen xavf, tabiiy ofatlar, ekologik xavf, xavfsizlik, boshqaruv.