ICHKI ISHLAR ORGANLARI XODIMLARINING XIZMAT VAQTIDA HAYOTI VA SOG‘LIGIGA YETKAZILGAN ZARARNI QOPLASHNI FUQAROLIK HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNING AMALDAGI MUAMMOLARI VA TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlari xodimlarining xizmat vaqtida hayoti va sog‘lig‘iga yetkazilgan zararni qoplashni fuqarolik-huquqiy tartibga solishdagi amaldagi muammolar tahlil qilinadi. Xususan, davlat javobgarligining qo‘llanish mexanizmi, kompensatsiya miqdorini belgilashdagi huquqiy noaniqliklar hamda sud amaliyotida uchrayotgan kamchiliklar yoritilib, ushbu sohani takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari bo‘yicha aniq takliflar ilgari suriladi.
Keywords: ichki ishlar organlari xodimlari, hayot va sog‘liqqa yetkazilgan zarar, fuqarolik-huquqiy javobgarlik, davlat javobgarligi, kompensatsiya, sud amaliyoti, huquqiy muammolar.