(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada xitoy tilshunosligida musiqiy terminlarning shakllanishi, rivojlanishi hamda ularni tadqiq etishga oid nazariy qarashlar tahlil qilinadi. Xitoy musiqiy terminologiyasining tarixiy taraqqiyoti, konfutsiychilik va an’anaviy madaniyat bilan bog‘liqligi, shuningdek, zamonaviy lingvistik yondashuvlar asosida terminlarning semantik, strukturaviy va funksional xususiyatlari yoritiladi. Tadqiqotda qiyosiy-tarixiy, sistem-struktur hamda lingvokulturologik metodlardan foydalanildi. Natijada xitoy musiqiy terminologiyasining shakllanishida milliy madaniyat, fonetik tizim va xorijiy tillar ta’siri muhim omil bo‘lgani aniqlandi.