(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarining bozor sharoitida barqarorligini ta’minlashda adaptiv marketing strategiyalarining roli tahlil qilinadi. Muallif OTMni murakkab adaptiv tizim (Complex Adaptive Systems – CAS) sifatida qaraydi va uning tashqi muhitdagi o‘zgarishlarga moslashish mexanizmlarini taklif etadi. Maqolada strategik moslashuv (AS), biznes-jarayonlarni moslashuv (ABP) va biznes-parametrlarni moslashuv (AP) kabi uch darajali boshqaruv modeli asoslanadi. Zamonaviy adabiyotlar tahlili asosida model raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt va ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish yo‘nalishlarida rivojlantiriladi.