(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Maqolada O’zbekiston Respublikasida aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli boshqaruv samaradorligi (EGDI) ni belgilovchi to’rtta omilning ko’p omilli OLS regressiya tahlili o’tkaziladi. β-koeffitsientlar ierarxiyasi infratuzilma (β=0,37), inson kapitali (β=0,31), institutsional sifat (β=0,29) va texnologiyalar joriy etish (β=0,18) tartibida aniqlandi. R²=0,94 ko’rsatkichi modelning yuqori tushuntirish qobiliyatini tasdiqlaydi. Natijalar barqaror raqamli transformatsiya uchun strategik ustuvorliklarni belgilashga xizmat qiladi.