(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur tezisda bojxona tizimida inson resurslari sifatini rivojlantirishning zamonaviy strategiyalari tahlil qilinadi. Unda bojxona organlarida kadrlar salohiyatini oshirish, xodimlarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish hamda samarali boshqaruv mexanizmlarini joriy etish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida bojxona tizimida mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Mazkur tezis natijalari bojxona organlarida inson resurslarini samarali boshqarish tizimini rivojlantirish hamda xizmat faoliyati samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.