(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu maqolada tasavvufdagi ustoz–shogird modelining zamonaviy ta’lim va tarbiyadagi ahamiyati hamda uning pedagogik qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu modelning asosiy tamoyillari, shogirdning ma’naviy va axloqiy kamolotiga erishishdagi ustozning roli, shuningdek, ta’lim jarayonida pedagogik va etika normalarini shakllantirishdagi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola tasavvufiy pedagogik yondashuvni zamonaviy maktab va oliy ta’lim muassasalarida axloqiy tarbiya va shaxsiy rivojlanishni mustahkamlash vositasi sifatida tadqiq qiladi. Shuningdek, ustoz–shogird modelining intellektual, ma’naviy va axloqiy komponentlari o‘rganilib, uning o‘quvchilarning shaxsiyati, bilimga bo‘lgan qiziqishi va jamiyatga mas’uliyatli munosabatini rivojlantirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.