(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlari xodimlarining xizmat vaqtida hayoti va sog‘lig‘iga yetkazilgan zararni qoplashni fuqarolik-huquqiy tartibga solishdagi amaldagi muammolar tahlil qilinadi. Xususan, davlat javobgarligining qo‘llanish mexanizmi, kompensatsiya miqdorini belgilashdagi huquqiy noaniqliklar hamda sud amaliyotida uchrayotgan kamchiliklar yoritilib, ushbu sohani takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari bo‘yicha aniq takliflar ilgari suriladi.