OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ILMIY-METODOLOGIK ASOSLARI (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarini boshqarish tizimining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda boshqaruv mexanizmlarining o‘rni, rahbarlik faoliyatining asosiy tamoyillari hamda zamonaviy boshqaruv texnologiyalaridan foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida boshqaruv samaradorligini oshirish, raqamli boshqaruv tizimlarini joriy etish va innovatsion yondashuvlar orqali ta’lim sifatini yaxshilash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqola ta’lim sohasidagi rahbarlar, tadqiqotchilar va pedagoglar uchun amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: ta’lim muassasasi, boshqaruv tizimi, ta’lim menejmenti, rahbarlik faoliyati, innovatsion boshqaruv, raqamli ta’lim, boshqaruv samaradorligi