YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA INTEGRATSIYASI MASALALARI (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Maqolada yashil iqtisodiyot sharoitida raqamli texnologiyalarni qayta tiklanadigan energiya manbalari bilan integratsiyalash masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Xususan, quyosh va shamol energiyasi kabi qayta tiklanadigan manbalardan samarali foydalanishda raqamli platformalar, sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda “yashil iqtisodiyot”ni rivojlantirish sharoitida raqamli transformatsiya jarayonlarining ahamiyati baholanadi va amaliy takliflar ishlab chiqiladi.
Keywords: yashil iqtisodiyot, innovatsiya, raqamli texnologiya,energiya, samaradorlik, aqlli tarmoq, sun’iy intellekt, transformatsiya, boshqaruv