ATROF-MUHITNI ASRASH-HAR BIRIMIZNING VAZIFAMIZ (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Ushbu maqolada global ekologik inqirozning kelib chiqish sabablari, atmosferaning ifloslanishi, suv resurslarining kamayishi va biologik xilma-xillikning yo‘qolishi dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Maqolada insoniyatning tabiatga ko‘rsatayotgan antropogen ta’siri va bu jarayonda har bir shaxsning ekologik mas’uliyati ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistondagi ekologik vaziyat, xususan, Orol fojiasi oqibatlari va "yashil" energetikaga o‘tish istiqbollari muhokama qilinadi.
Keywords: Ekologik barqarorlik, global isish, Orol fojiasi, qayta tiklanuvchi energiya, chiqindilarni utilizatsiya qilish, ekologik tarbiya, biosfera.