(untitled) (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Qishloq xoʻjalik ekinlarini oziqlanishida gumusning ahamiyati juda katta. Gumus tarkibida katta oziqa moddalar aylanadi, organik moddalarning ayrim komponentlari parchalanishi natijasida oʻsimlik oʻzlashtiradigan harakatchan holatga oʻtadi. Organik moddaning oziqa moddalar manbai sifatidan tashqari, tuproqda biologik jarayonlarni faollashtirib oʻsimlikni oʻsishiga va ildiz tizimidagi biologik faol moddalarga ta’sir etadi.