14-15 YOSHDAGI KARATECHILARNING MUSOBAQA OLDI TAYYORGARLIK DAVRIDA GORMONAL VA METABOLIK KO‘RSATKICHLARINI BAHOLASH (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Ushbu maqolada 14-15 yoshdagi karatechilarning musobaqa oldi tayyorgarlik bosqichida qondagi gormonal (testosteron, kortizol) va metabolik (laktat, mochevina, glyukoza, KFK) ko‘rsatkichlarining o‘zgarishi qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari yuqori intensivlilikdagi mashg‘ulotlarning o‘smir organizmiga jismoniy yuklama ta’siri va tiklanish jarayonlarining biokimyoviy monitoringi yoritilgan.
Keywords: karate, o‘smirlar, gormonal gomeostaz, metabolizm, testosteron-kortizol indeksi, laktat, musobaqa oldi tayyorgarlik.