(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy media diskursida qo‘llanayotgan neologizmlar hamda ingliz tilidan kirib kelayotgan o‘zlashma birliklarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Media tilida yuz berayotgan leksik o‘zgarishlar, inglizcha birliklarning ommalashish sabablari, ularning semantik, morfologik va pragmatik jihatlari ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan. Shuningdek, globalizatsiya va internet kommunikatsiyasining o‘zbek media tiliga ta’siri haqida fikr yuritiladi.