(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Mazkur maqolada lingvo-metodik tafakkurni rivojlantirishning konseptual-nazariy asoslari va bu boradagi zamonaviy pedagogik yondashuvlar atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda bo‘lajak til mutaxassislarining kasbiy tayyorgarligini sifat jihatidan yangilashda kognitiv, kompetensiyaviy, tizimli va germenevtik yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati ochib berilgan. Muallif lingvistik bilimlar va metodik mahoratning o‘zaro sintezi jarayonini nazariy modellashtirish orqali talabalarda tahliliy mulohaza yuritish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalarini tadqiq etadi. Shuningdek, maqolada mahalliy va xorijiy olimlarning lingvodidaktik qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, integrativ ta’lim sharoitida lingvo-metodik tafakkurning tarkibiy qismlari hamda uning rivojlanish bosqichlari ilmiy asoslangan.