(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Ushbu maqolada global integratsiya sharoitida turizm bozorining transformatsiyasi, xususan, turistik mahsulotlarni diversifikatsiya qilish zarurati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqotda investitsiya muammolarining innovatsion jarayonlar bilan uzviy bog‘liqligi, turizmning “katta ochiq tizim” sifatidagi xususiyatlari hamda mintaqaviy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda yangi turizm turlarini rivojlantirish va sohaga investitsiya kiritishning samarali mexanizmlari, jumladan, klaster yondashuvi va davlat-xususiy sheriklik modellari bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.