(untitled) (International Conference on Computing, Artificial Intelligence and Information Systems, 2026)
Ushbu maqolada Amudaryo tumani sug‘oriladigan ekin yerlarini monitoring qilish uchun ishlab chiqilgan interaktiv raqamli platformaning imkoniyatlari tahlil qilingan. ArcGIS Pro va Google Earth Engine texnologiyalari asosida NDVI, NDMI va LST indekslari yordamida hududning vegetatsiya holati va issiqlik stressini aniqlash usullari yoritilgan. Shuningdek, tizimni takomillashtirish maqsadida hosil tashhisii (NDRI), ekin turini avtomatik tasniflash va sho‘rlanish darajasini aniqlash modullarini integratsiya qilish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar berilgan.