AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA RAQAMLI BOSHQARUV INFRATUZILMASI : BANK VA NOBANK SEKTORI QIYOSIY TAHLILI VA BARQAROR RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (World Conference on Engineering and Technological Sciences, 2026)
Maqolada O'zbekiston aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli boshqaruv infratuzilmasining funksional tarkibi qiyosiy tahlil qilinadi. Bank va nobank aksiyadorlik jamiyatlarida ERP, CRM, elektron hujjat aylanmasi, BI tizimlari va AI/ML texnologiyalarining rivojlanish darajasi o'rganiladi. Raqamli infratuzilmani yashil iqtisodiyot va barqaror rivojlanish maqsadlariga yo'naltirish bo'yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqiladi.
Keywords: Raqamli infratuzilma, aksiyadorlik jamiyati, ERP, BI tizimlari, yashil transformatsiya, barqaror rivojlanish