O‘ZBEK VA INGLIZ LINGVOMADANIYATIDA BAXT VA DO‘STLIK KONSEPTLARI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida baxt hamda do‘stlik konseptlarining lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda happiness/baxt birliklarining yadro va periferik ma’nolari, do‘stlikning muhabbat, mehr, qalb-yurak semantik maydoni bilan bog‘liqligi yoritiladi. Natijalar konseptlarning milliy tafakkurdagi farqlarini ko‘rsatadi, paremiologik ifodalar orqali qiyosiy talqin etadi.
Keywords: baxt, happiness, do‘stlik, friendship, konsept, lingvomadaniyat, paremiya, qalb, yurak, leksik-semantik maydon.