TADBIRKORLARNING STARTAP LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Maqolada tadbirkorlarning startap loyihalarini moliyalashtirish mexanizmlarining iqtisodiy mazmuni va amaliy ahamiyati tadqiq etilgan. Unda startaplarni moliyalashtirishning asosiy manbalari, jumladan bank kreditlari, venchur kapitali, grantlar, investitsiyalar va kraudfanding tizimlarining o‘rni tahlil qilingan. Startap loyihalarni samarali moliyalashtirish orqali yoshlar tadbirkorligini rivojlantirish va innovatsion iqtisodiyotni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: kichik biznes, yoshlar tadbirkorligi, innovatsiya, biznes-inkubator, texnopark, raqamli iqtisodiyot, startap.