MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMINI BOSHQARUV STRATEGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH: O‘ZBEKISTONNING ZAMONAVIY MODELI VA 2030-YILGACHA BO‘LGAN ISTIQBOLLARI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasidagi maktabgacha ta’lim tizimini boshqarishning transformatsion jarayonlari tahlil qilinadi. Maqolada "Maktabgacha ta’lim va tarbiya to‘g‘risida"gi Qonun va 2030-yilgacha mo‘ljallangan milliy strategiya doirasida boshqaruvning zamonaviy metodlari, davlat-xususiy sheriklik tizimi hamda ta’lim sifatini monitoring qilishning innovatsion mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot yakunida tizim samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy va amaliy takliflar keltirilgan.
Keywords: Strategik menejment, inson kapitali, maktabgacha ta’lim, normativ-huquqiy baza, 2030-yil konsepsiyasi, raqamli boshqaruv, investitsiya.