ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL METODLARNING O‘RNI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada ona tili darslarida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning ahamiyati, pedagogik-psixologik asoslari hamda zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, yozma ishlar, ijodiy topshiriqlar va innovatsion texnologiyalar orqali o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirish yo‘llari yoritiladi.
Keywords: Ijodiy fikrlash, ona tili ta’limi, innovatsion metodlar, yozma ishlar, tafakkur, interfaol usullar, kompetensiya.