TA’LIM JARAYONIDA MILLIY QADRIYATLARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur ishda ta’lim jarayonida qadriyatlarni rivojlantirishning pedagogik ahamiyati yoritiladi. Unda o‘quvchilarda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirish, ularni tarbiyaviy jarayonga integratsiya qilish hamda shaxs kamolotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida qadriyatlarni rivojlantirish orqali o‘quvchilarda ma’naviy yetuklik, ijtimoiy mas’uliyat, hurmat, bag‘rikenglik kabi fazilatlarni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalarida samarali pedagogik usul va yondashuvlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasini rivojlantirish muhimligini ko‘rsatadi.
Keywords: milliy qadriyatlar, ta’lim-tarbiya, ma’naviyat, yoshlar tarbiyasi, pedagogik jarayon, vatanparvarlik.