(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida baxt hamda do‘stlik konseptlarining lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda happiness/baxt birliklarining yadro va periferik ma’nolari, do‘stlikning muhabbat, mehr, qalb-yurak semantik maydoni bilan bog‘liqligi yoritiladi. Natijalar konseptlarning milliy tafakkurdagi farqlarini ko‘rsatadi, paremiologik ifodalar orqali qiyosiy talqin etadi.