(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Bobur va boburiylar davrida yaratilgan tarixiy asarlar hamda lugʻatlarda uchraydigan harbiy sohaga oid turkiy leksik birliklar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida “Boburnoma”, Boburiylar davri tarixiy manbalari hamda chigʻatoy tiliga oid lugʻatlar asosiy manba sifatida olinadi. Harbiy leksik birliklarning maʼno xususiyatlari, qoʻllanish doirasi va tarixiy-lingvistik ahamiyati aniq manbalar va sahifa koʻrsatkichlari asosida yoritib beriladi. Maqola tarixiy leksikologiya va terminologiya sohasidagi tadqiqotlar uchun muhim ilmiy ahamiyatga ega.