(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada mahalliy soliqlar bo‘yicha nazorat va monitoring tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Mahalliy byudjet daromadlarining asosiy manbalaridan biri bo‘lgan soliqlarning to‘liq yig‘ilishi iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Shuning uchun soliqlarni nazorat qilish, monitoring qilish va ularni samarali boshqarish mexanizmlarini ishlab chiqish zaruriyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.