NUTQ KAMCHILIKLARINI OLDINI OLISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada nutq kamchiliklarini oldini olishda qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar, innovatsion metodlar hamda logopedik yondashuvlarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, bolalarda nutq rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, interfaol o‘yinlar, multimedia vositalari va logopedik mashqlarning ahamiyati tahlil qilingan. Nutq buzilishlarini erta aniqlash va profilaktika qilishning pedagogik hamda psixologik jihatlari ochib berilgan.
Keywords: Nutq kamchiligi, logopediya, innovatsion texnologiyalar, artikulyatsion mashqlar, multimedia vositalari, interfaol metodlar, nutq rivojlanishi, profilaktika, logopedik korreksiya, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari.