TRANZIT YUKLAR USTIDAN BOJXONA NAZORATINI AMALGA OSHIRISHDA ILGʻOR XORIJIY TAJRIBALAR TAHLILI VA AMALIYOT (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro savdo va global taʼminot zanjirlarining uzluksizligini taʼminlashda tranzit yuklar tashuvida bsamaralai bojxona nazoratini tashkil etishdagi ilgʻor xorijiy tajribalar tahlil qailingan va ularning tajribalarini bojxona amaliyotiga tatbiq etish boʻyicha ilmiy taklif va tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: bojxona tashkiloti, tranzit yuklar, bojxona nazorati, xalqaro tajribalar, integrativ-axborot, “e-Tranzit” tizimi, matematik algoritmlar, Big Data, elektron dastlabki deklaratsiyalash.