MALAKA OSHIRISH TIZIMINING MAVJUD RAQAMLI INFRATUZILMASI VA EKOTIZIM HOLATI TAHLILI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Maqolada O’zbekiston malaka oshirish tizimining mavjud raqamli infratuzilmasi va ekotizim holati kompleks tahlil qilingan. Telekommunikatsiya infratuzilmasi, raqamli platformalar, o’qituvchilarning raqamli savodxonligi va mavjud ekotizimning fragmentlashganligi masalalari o’rganilgan. Markaziy Osiyo mamlakatlari va xalqaro standartlar bilan qiyosiy tahlil o’tkazilgan. Tadqiqot natijalari asosida ekotizimni takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: raqamli infratuzilma, malaka oshirish, ekotizim, internet penetratsiya, raqamli savodxonlik, PISA, interoperabellik.