SPORT TADBIRLARI ORQALI MILLATLARARO TOTUVLIK VA IJTIMOIY INTEGRATSIYA (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada sport tadbirlarining jamiyatda millatlararo totuvlikni mustahkamlash, ijtimoiy integratsiyani kuchaytirish hamda fuqarolik birdamligini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-falsafiy va ijtimoiy-sotsiologik yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Sportning universalligi, umumiy qadriyatlarni yuzaga chiqarish xususiyati va kommunikativ imkoniyatlari turli millat va madaniyat vakillarini birlashtiruvchi muhim omil sifatida yoritiladi. Maqolada sport tadbirlari orqali ijtimoiy hamkorlik, bag‘rikenglik, o‘zaro hurmat, sog‘lom raqobat hamda jamoaviy mas’uliyat kabi ijtimoiy-axloqiy fazilatlar rivojlanishi ilmiy asoslarda ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, sportning ijtimoiy integratsiya mexanizmi sifatidagi funksiyalari, uning yoshlar tarbiyasidagi ta’siri hamda jamoatchilik ongida ijobiy ijtimoiy identifikatsiya shakllanishiga xizmat qiluvchi jihatlari asoslanadi.
Keywords: Sport tadbirlari, millatlararo totuvlik, ijtimoiy integratsiya, bag‘rikenglik, fuqarolik birdamligi, ijtimoiy hamkorlik, madaniyatlararo muloqot, ijtimoiy barqarorlik, yoshlar tarbiyasi, ijtimoiy identifikatsiya.