(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada hozirgi kunda global sog‘liqni saqlash tizimining eng dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan bakteriyalarning antibiotiklarga chidamliligi (rezistentligi) masalasi yoritilgan. Maqolada chidamlilikning yuzaga kelishidagi genetik mutatsiyalar, gorizontal gen uzatilishi, efflyuks nasoslari va fermentativ inaktivatsiya kabi mexanizmlar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy mikrobiologiyada qo‘llaniladigan diagnostika usullari (Disk-diffuziya, MIC, PZR) haqida ma’lumot berilgan.